domingo, 13 de diciembre de 2009

http://www.joves.net/activitats/03/intercultural/main.htm

Aprofito aquesta entrada per publicar la webquest que he treballat per la realització de la PAC 3. Es titula Idees per la interculturalitat, i està dirigida a alumnes de tercer i quart ESO, a escoles d'adults i associacions de joves. Però,jo considero que és molt útil per qualsevol tipus d'usuari. Aquesta, ha estat una eina útil per adoptar habilitats de caràcter intercultural, això queda explicat a l'anterior entrada publicada "avaluació de recursos per treballar la interculturalitat en línea.
Tanmateix destacar que la realització de la PAC 2, en la qual desenvolupavem una webquest, ha estat molt útil per la avaluació de la webquest seleccionada en la PAC 3. Ja que d'aquesta manera s'han pogut comparar ambdues i també perquè ja teniem els coneixements adquirits sobre la metodologia de treball en les webquest. Per tant, la PAC 2 que va coordinada amb la 3, ens ha aportat més criteris per la realització de la PAC3.
A nivell personal la realització d'aquestes dos PACS m'ha estat molt útil per poder coneixer com es desenvolupa una webquest. Eina de treball que forma part de les TIC, les qual cada vegada més van adquirin més prestigi, i deixen de banda els mètodes d'aprenentatge tradicionals. A part de constituir un activitat professional positiva des del punt de vista de la Psicopedagogia, també ho és com a cultura general, ja que aquestes pràctiques poden ser-no's útils en molts altres terrenys de la nostra vida. Dins la mateixa perspectiva, és també interessant saber avaluar aquests materials d'educació en línia, les webquest. Així podem diferenciar una webquest amb un contingut educatiu i intercultural correcte.
Com a comentari final m'agradaria afegir que he après a valorar si el recurs seleccionat manté el potencial educatiu a nivell intercultural, avaluant si aquest constitueix una bona eina per l'educació intercultural, si a nivell pedagògic és prou motivador, dóna la informació adequada...en definitiva, si el disseny de la webquest és l'adequat, si fomenta l'aprenentatge, si compleix amb els objectius plantejats i si es transforma amb una eina útil a nivell psicopedagògic.

No hay comentarios:

Publicar un comentario